T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / BAŞYAYLA - Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi

Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi

Telefon
03383516093
Belgegeçer
03383516365
WEB
https://basyaylamael.meb.k12.tr
Adres
Şirindere Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No68 70700 Başyayla / KARAMAN
Vizyon
1-Okulumuzu ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl artan bir oranda öğrenci yerleştiren, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde adından söz ettiren, veli memnuniyetine önem veren, milli ve manevi kültürün ahlak değerlerini en üst düzeyde geliştiren, gelecek özgün nesillerin yetiştirilmesi sorumluluğunu alabilecek güçlü bir eğitim kurumu yapmak, 2-Atatürk´ün çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma ülküsünü hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti´ne ve Türk milletine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, vatanını ve milletini seven, tehdit, baskı ve korkudan uzak bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu oluşturmak, 3-Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda yaptığımız eğitimde; feda edilecek hiçbir öğrencimizin olmadığını ilke haline getiren bir eğitim kurumu olmak, 4-Okulumuzda bir atılım ve değişiklik meydana getirerek toplumun okula bakış açısının olumlu yönde değişmesini sağlayarak toplum tarafından örnek gösterilir duruma getirmek.
Misyon
Kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip, özgüvenli, öğrenmekten yaşam boyu kopmayan, etkili iletişim kurabilen, sosyal ve kültürel alanda ilgi alanına göre kendini geliştiren, araştıran ve sorgulayan, ülkesine ve insanlığa hizmet için gereken beceri, tutum ve sorumluluk edinmiş bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2012 YGS-LYS sınavları sonuçlarına göre Okulumuz TM alanında 8297 Genel Liseler arasında Türkiye 3.´üncüsü; TS alaında Türkiye 4.´üncüsü olmuştur.
Öğretmen :18
Öğrenci :129
Derslik :12
Atölye-İşlik :1
Konferans Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1136
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
Ders Başlangıç:08.50 Ders Bitiş :17.00
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce - Almanca
Ulaşım
İlçemizden Karaman il merkezine ulaşım iki ana yoldan yapılmaktadır. 1) Ermenek – Mersin/Mut ilçesi üzerinden 180 km. mesafe; 2) Konya/Taşkent ilçesi üzerinden 180 km. mesafeli kara yollarıdır. İlçemizden Karaman´a doğrudan toplu taşıma seferleri bulunmamaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçemizden Karaman il merkezine, Konya/Taşkent ilçesi üzerinden 180 km. Ermenek – Mersin/Mut ilçesi üzerinden 180 km.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Voleybol, Basketbol, Futbol, Masa Tenisi.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
STEM Eğitimi, Endüstri 4.0, İş Sağlığı ve Güvenliği, Meslek Lisesinde Patent, Z Kütüphane
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Larende de Mavi Kelebekler
Yazdır