KARAMAN / BAŞYAYLA - Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi

Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Lisesi

Şirindere Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No68 70700 Başyayla / KARAMAN
Vizyon
1-Okulumuzu ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl artan bir oranda öğrenci yerleştiren, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde adından söz ettiren, veli memnuniyetine önem veren, milli ve manevi kültürün ahlak değerlerini en üst düzeyde geliştiren, gelecek özgün nesillerin yetiştirilmesi sorumluluğunu alabilecek güçlü bir eğitim kurumu yapmak, 2-Atatürk´ün çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma ülküsünü hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti´ne ve Türk milletine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, vatanını ve milletini seven, tehdit, baskı ve korkudan uzak bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu oluşturmak, 3-Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda yaptığımız eğitimde; feda edilecek hiçbir öğrencimizin olmadığını ilke haline getiren bir eğitim kurumu olmak, 4-Okulumuzda bir atılım ve değişiklik meydana getirerek toplumun okula bakış açısının olumlu yönde değişmesini sağlayarak toplum tarafından örnek gösterilir duruma getirmek.
Misyon
Kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip, özgüvenli, öğrenmekten yaşam boyu kopmayan, etkili iletişim kurabilen, sosyal ve kültürel alanda ilgi alanına göre kendini geliştiren, araştıran ve sorgulayan, ülkesine ve insanlığa hizmet için gereken beceri, tutum ve sorumluluk edinmiş bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2012 YGS-LYS sınavları sonuçlarına göre Okulumuz TM alanında 8297 Genel Liseler arasında Türkiye 3.´üncüsü; TS alaında Türkiye 4.´üncüsü olmuştur.
Fen Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Normal
Ders Başlangıç:08.20 Ders Bitiş :15.55
Kalorifer
ADSL (1 Mbit)
İngilizce - Almanca
Ulaşım
İlçemizden Karaman il merkezine ulaşım iki ana yoldan yapılmaktadır. 1) Ermenek – Mersin/Mut ilçesi üzerinden 180 km. mesafe; 2) Konya/Taşkent ilçesi üzerinden 180 km. mesafeli kara yollarıdır. İlçemizden Karaman´a doğrudan toplu taşıma seferleri bulunmamaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçemizden Karaman il merkezine, Konya/Taşkent ilçesi üzerinden 180 km. Ermenek – Mersin/Mut ilçesi üzerinden 180 km.